Gisteren vertelde ik al over de vele aardbeien die we hebben. En dan moet ik daar natuurlijk wel een goed doel voor vinden. En een feestje is altijd een goed doel :-)
Dus naast jam, invriezen en direct eten, heb ik bedacht dat aardbeienwijn wel een idee is. Een tijd geleden had ik een simpel recept gelezen, waarbij je geen ingewikkelde ingrediƫnten nodig hebt. Alleen water, aardbeien en suiker was wat ik had onthouden. En dan tijd, veel tijd.
Goed, op jacht naar dat recept. Vriendlief was ook helemaal enthousiast geworden, terwijl hij echt niet van wijn houdt. Hij heeft het geprobeerd. Cursus gevolgd, certificaat ook behaald, maar nee, wijn is niets voor hem. Dus vriendlief zocht mee en vond zowaar een recept. Hij vond dit recept Homemade Strawberry wine. Dus dat gaan we doen.
Dag 1: Zorg voor 3,18 kg aardbeien (leuk dat omrekenen). Stamp deze fijn. In mijn geval heb ik daar de staafmixer voor gebruikt. Doe daar 7,6 l kokend water bij en sap van 1 citroen. Roer dit goed door elkaar en zet weg op een koude, koele plek met een doek eroverheen. Hier staat het in een 10l emmer met een theedoek eroverheen.
Dag 2 t/m 7: Roer het goedje door elkaar.
Daarna volgt de rest. Als ik daar aan toe ben, dan volgt er een update.
Verder nog Aardbeiensiroop gemaakt, welke goedgekeurd is door dochterlief.
En de rest heb ik gepureerd en ingevroren om er later ijs mee te maken of een smoothie.
O, ja en dan heb je alles verwerkt en oogst je wederom 20-25 kg en moet je weer wat verzinnen. Dat is dan maar weer voor morgen.
P.S. foto's volgen.
Dus naast jam, invriezen en direct eten, heb ik bedacht dat aardbeienwijn wel een idee is. Een tijd geleden had ik een simpel recept gelezen, waarbij je geen ingewikkelde ingrediƫnten nodig hebt. Alleen water, aardbeien en suiker was wat ik had onthouden. En dan tijd, veel tijd.
Goed, op jacht naar dat recept. Vriendlief was ook helemaal enthousiast geworden, terwijl hij echt niet van wijn houdt. Hij heeft het geprobeerd. Cursus gevolgd, certificaat ook behaald, maar nee, wijn is niets voor hem. Dus vriendlief zocht mee en vond zowaar een recept. Hij vond dit recept Homemade Strawberry wine. Dus dat gaan we doen.
Dag 1: Zorg voor 3,18 kg aardbeien (leuk dat omrekenen). Stamp deze fijn. In mijn geval heb ik daar de staafmixer voor gebruikt. Doe daar 7,6 l kokend water bij en sap van 1 citroen. Roer dit goed door elkaar en zet weg op een koude, koele plek met een doek eroverheen. Hier staat het in een 10l emmer met een theedoek eroverheen.
Dag 2 t/m 7: Roer het goedje door elkaar.
Daarna volgt de rest. Als ik daar aan toe ben, dan volgt er een update.
Verder nog Aardbeiensiroop gemaakt, welke goedgekeurd is door dochterlief.
En de rest heb ik gepureerd en ingevroren om er later ijs mee te maken of een smoothie.
O, ja en dan heb je alles verwerkt en oogst je wederom 20-25 kg en moet je weer wat verzinnen. Dat is dan maar weer voor morgen.
P.S. foto's volgen.
Reacties
Een reactie posten